Så kan du lyssna på radio utan internet

 

Du kan inte lyssna på liveradio offline, men somliga appar för Android och iOS erbjuder nerladdningsfunktionalitet, så att du får möjlighet att ladda ner podcast- och radiosändningar, vilket innebär att du kan lyssna på materialet utan en trådlös eller mobil internetuppkoppling.

I listan nedan presenterar fyra av de bästa radioapparna för mobiler, och tre av dessa tillåter offlinelyssning.

 

1. TuneIn Radio

TuneIn Radio är det bästa verktyget för att lyssna på radio offline. Som premiummedlem kan du spara allt det du lyssnar på, för att efter det spela upp det när du vill, även om du inte skulle ha tillgång till internet.

TuneIn är världens bästa streamingtjänst för radiosändningar. Lokala radiokanaler finns tillgängliga i över 230 länder, och mer än 100 000 radiokanaler finns på plats, så även över 4 000 000 podcast-sändningar.

Tips: Du kan även spela spel offline

Utöver detta är gränssnittet snyggt samt lättanvänt, men innehåller tyvärr annonser såvida du inte betalar för ett premiummedlemskap som i dagsläget kostar cirka 40 kronor månatligen. Gratisversionen är som namnet antyder kostnadsfri.

Så fort du startat appen presenteras en övergripande meny. I denna kan du välja att lyssna på lokalradio, trendande (dvs. populära) radiokanaler samt kanaler som du valt att spara som favoriter. Samtliga tänkbara musikgenrer finns tillgängliga, och det är inte svårt att hitta nya och spännande utländska kanaler, som spelar musik som man aldrig hört tidigare.

 

2. iHeartRadio

iHeartRadio ger dig tillgång till över 1 500 radiostationer samt tusentals podcastsändningar. Du kan även lägga till enskilda låtar i en favoritlista, och dessa kan spelas upp oavsett om du är uppkopplad till internet eller inte.

Följande funktioner inkluderas i appen:

  • 1 500 radiokanaler.
  • Möjlighet att skapa bokmärken och favoritlistor.
  • Möjlighet att ladda ner podcastsändningar för offlinelyssning.
  • Möjlighet att skapa spellistor.

iHeartRadio-appen tar hänsyn till tre parametrar i samband med att du söker efter radiokanaler; var du befinner dig, vilken musikgenre du föredrar samt vilka låtar som är populära just nu.

Appen finns tillgänglig för Android samt iOS och är gratis, men somliga funktioner, likt att skapa spellistor samt att bara spela låtar med en specifik artist, kräver ett premiummedlemskap. Att lyssna offline är dock alltid gratis.

 

 

3. Simple Radio

Simple Radio-appen är som namnet antyder, simpel, men inte på något sätt funktionsfattig eller undermålig. 25 000 radiostationer finns tillgängliga, och det nybörjarvänliga gränssnittet innehåller alla funktioner man förväntar sig ska finnas på plats i en modern radio-app.

Det är mycket enkelt att hitta en lämplig radiostation. Allt man behöver göra är att söka efter de parametrar man önskar, såsom lokala stationer eller rockstationer, för att därefter välja den mest passande radiokanalen i en lista.

Simple Radio erbjuder följande funktioner:

  • Automatisk start i samband med att ett radioprogram inleds (bara för Android)
  • Möjlighet att välja en standardkanal som startas per automatik.
  • Simple Radio beskrivs som en av världens mest tekniskt fulländade radioappar. Buffrande eller laggande förekommer i regel aldrig, även om din internetuppkoppling skulle vara långsam.

Du kan i nuläget inte ladda ner radiosändningar för att kunna lyssna på dessa offline, men om du inte kräver offlinefunktionalitet och är ute efter en enkel radio-app kan Simple Radio vara ett bra alternativ.

 

4. PCRadio

PCRadio är en populär radio-app för Android och iOS, som främst fokuserar på att vara resurssnålt gällande den mängd data som krävs. Du behöver endast ha tillgång till en uppkoppling som kan leverera 24 kbit/s (0.024 Mbps) för att kunna spela upp en radiosändning med bra kvalitet.

Du kan även ladda ner samtliga radiosändningar såvida du betalar för ett premiummedlemskap. Om du inte gör så måste du vara uppkopplad på internet, och de reklaminslag som gratisanvändarna tvingas genomlida beskrivs även som lite väl påträngande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.