Om SOI2015.se

Observera

SOI2015.se har ingen koppling eller samarbete med Internetstiftelsen eller deras varumärke. Domän ägdes och förvaltades tidigare av IIS, men har nu bytt ägare och drivs som en helt frikopplat intresseblogg om internet.

Det är svårt att tänka sig en värld, eller ett Sverige utan internet. Detta globala nätverk har förändrat våra arbetssätt och erbjuder dessutom underhållningstjänster som är svårslagna.

 

Sajtens ägare och huvudskribent: Hjalmar Lindelöf

Jag, Hjalmar Lindelöf, har sedan barnsben haft ett brinnande intresse för teknik samt internet, och jag kommer fortfarande ihåg min första internetuppkopplade dator; en gammal och otymplig IBM-maskin som stundtals lät som ett tröskverk. Vid det tillfället, år 1995, var fascinationen över att kunna koppla upp sig på internet stor, och nu, över 25 år senare, är mitt intresse för internet samt uppkopplade prylar större än någonsin.

Ett flertal webbsidor erbjuder guider samt nyheter inom teknik- och internet-genren. Min förhoppning är att denna webbsida ska fungera som ett komplement till den information som övriga tekniksajter erbjuder, men jag har även som målsättning att den information som återfinns på denna webbsida ska vara unik, och därför bidrar med ett högt läsarvärde för besökarna.

Många av de artiklar som publiceras ger därför svar på alltifrån vanliga till mer obskyra frågor samt ämnesområden som internetanvändare kan tänkas vilja ta reda på, likt internetövervakning utomlands samt mer information gällande hur trådlösa internetuppkopplingar fungerar.

Webbsidans medförfattare

Lisa Steen och Anton Björklund, så heter de medförfattare som återfinns på denna webbsida. Lisa arbetar som textförfattare för ett stort sökmotoroptimeringsföretag och Anton arbetar som projektledare för ett mindre IT-företag.

Deras samlande kompetenser är ovärderliga. Lisa tipsar mig om nya och spännande artikelförslag, då hon vet vad internetintresserade svenskar vill ha reda på, och Anton bidrar med expertkompetens, då han både utvecklar samt provkör applikationer på en daglig basis.

 

Framtiden för SOI2015.se

Genom internet har världen blivit mindre, och i mina ögon har Sveriges globala inflytande ökat. Detta tack vare digitala tjänster såsom Spotify, samt innovativa betaltjänster såsom Swish, som även andra länder bör införa.

I framtiden menar vi att svenskars förhållande till internet kommer att förändras. AR- och VR-glasögon kan mycket väl visa sig bli än mer populära, och bland annat visa sig vara behjälpliga vid husvisningar eller för ren underhållning.

Vi som arbetar på denna webbsida har som målsättning att svara på än fler frågor gällande hur du använder internet, och tack vare våra unika kompetenser anser vi att vi har en god förmåga att uppfylla detta mål.