Lär dig om ekonomi online

Vill du lära dig mer om ekonomi kan du absolut göra det hemifrån då det finns många möjligheter att studera ekonomi online. Du kan lära dig mer om ekonomi online genom att exempelvis:
• Gå en distanskurs på en högskola eller universitet
• Ta gratiskurser på Youtube
• Lyssna på poddar om ekonomi
• Gå online kurser i ekonomi via olika plattformar

Läs ekonomi online på universitetet

Vill du lära dig grunderna i ekonomi finns det distanskurser på olika högskolor och universitet som kan passa bra. Dessa kurser kanske inte främst passar om du vill lära dig om privatekonomi och hur du får hushållskassan att gå ihop, utan snarare om du vill få större förståelse för hur ekonomi fungerar. Till exempel hur samhällsekonomi fungerar och vad är det som gör att räntorna ibland stiger och ibland sjunker.

Det här är bra saker att ha koll på, även om du endast vill använda kunskapen till din privatekonomi i slutändan eftersom det kan hjälpa dig att ha koll på räntor på olika typer av lån och liknande.

Gå online kurser i ekonomi

Om du känner att en universitetskurs är alldeles för seriöst och stor påtagande för dig finns det många bra gratiskurser online där du kan lära dig mer om ekonomi. Det finns gott om videos på exempelvis Youtube som är mycket utbildande gällande ekonomi, speciellt privatekonomi. Men för att du ska sitta och slippa leta upp alla bra videos på egen hand kan du exempelvis gå en kurs via Khan Academy som har just kurser på Youtube.

Men det finns många plattformar som har mycket utbildningsmaterial som du kan ta del av online. Exempelvis har stora investeringsbolag så som Avanza och Nordnet både utbildande texter och videoklipp som är helt gratis. På andra ställen kan du behöva betala för online kurser i ekonomi, om så är fallet kan det vara bra att leta efter lite referenser först för att se att kursen är värd sitt pris.

Lyssna på poddcasts och läs bloggar

Ett bra sätt att lära sig mer om ekonomi online är att lyssna på poddcasts och att läsa bloggar som handlar om ämnet. Det kan du till och med göra från din smartphone när du sitter på bussen på väg till jobbet. Det finns många poddcasts som rör ekonomi, oavsett exakt vad det är du är intresserad av inom ämnet.

Det som är bra med både bloggar och poddar är att du kan få en personlig prägel på det. Självklart är det viktigt att lära sig sakliga och grundliga fakta först och främst när det gäller ekonomi men när det gäller saker som sparande, investeringar och börsen kan det också vara bra att få höra lite olika nyanser för att bli inspirerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *