6 spel som inte behöver internet

 

Datorspel såsom The Elder Scrolls V: Skyrim, Portal och Dark Souls 3 fungerar utmärkt offline. Exakt samma sak gäller för mobilspel likt Crashlands, Bloons 6 TD samt Altos Odyssey.

Du sitter inte i sjön bara för att du inte har tillgång till internet. Du kan bland annat lyssna på radio offline, men även spela spel. De spellistor som återfinns nedan är subjektiva, men vi anser att samtliga av de spel som nämns både är underhållande samt prisvärda.

 

De 3 bästa datorspelen som fungerar offline

 

1. The Elder Scrolls V: Skyrim

Elder Scrolls-fans väntar fortfarande på att The Elder Scrolls VI-spelet ska släppas, och många i samma skara spelar Elder Scrolls Online, som fortfarande har en stor spelarbas. The Elder Scrolls V: Skyrim är dock ett betydligt bättre spel i jämförelse med onlineversionen.

Enspelaräventyret är massivt, och i korthet ett av de bästa offlinespelen som någonsin släppts. Kartan är enorm, handlingen är medryckande och fienderna är varierande samt lagom svåra att övermästra. När du bemästrat spelets huvuduppdrag kan du dessutom spela sidouppdrag efter sidouppdrag, då dessa förnyas kontinuerligt. Det finns även ett flertal ”moddar” som fungerar utmärkt offline.

 

2. Portal

Valve är främst kända för att de äger spelplattformen Steam. Men de tillverkar även datorspel likt Counter-Strike, Left 4 Dead, Team Fortress samt Half-Life 2. Det sistnämnda spelet fungerar dock offline, men är så pass föråldrat att en annan Valve-titel, dvs. Portal, rekommenderas i dess ställe.

Portal 2 är förvisso inte heller någon vårkyckling. Spelet släpptes år 2007, men är minst lika underhållande idag. I korthet går spelet ut på att du ska lösa pusselliknande svårigheter med hjälp av AI-assistenten GLaDOS.

 

3. Dark Souls 3

Spelutvecklingsföretaget FromSoftware tredje titel i Dark Souls-serien är magisk. Detta action-RPG-spel har förvisso gett upphov till nyare spinoff-titlar såsom Bloodborne och Sekiro: Shadows Die Twice, men de går båda bet i jämförelse med Dark Souls 3-spelet.

Dark Souls 3 har ett lite högre tempo i jämförelse med de tidigare spelen i serien, och lämpar sig därför bäst för erfarna spelare då svårighetsgraden är hög. Så om du är nyinvigd inom ”hack and slash”-genren får du vara beredd på att kämpa lite hårdare för att bemästra spelet.

 

De 3 bästa mobilspelen som fungerar offline

 

1. Crashlands

Crashlands är ett av världens bästa offlinespel för mobiltelefoner och surfplattor. Här tar du rollen som en modig astronaut som kraschlandar på en ogästvänlig planet, och därefter måste bygga en bas för att kunna besegra en elak intergalaktisk brottsling. Det slutgiltiga målet är dock att du ska hitta hem igen.

Stridssystemet är perfekt, så även miljöerna samt musiken. Spelet innehåller dessutom en stor portion humor, och du kan tillverka alltifrån mössor till svärd med de komponenter du hittar på planeten.

Du bör ge Crashlands en chans. Spelet finns tillgängligt för iOS samt Android, och kostar cirka 50 kronor.

 

2. Crossy Road

Crossy Road är en mer grafiskt vässad version av arkadklassikern Frogger. I detta spel ska du hjälpa en kyckling över vägar, forsar och andra hinder. Det finns dessutom över 150 spelbara karaktärer att välja på, men du måste av naturliga skäl koppla upp dig mot nätet för att spela mot dina vänner.

Spelet är barnvänligt och bör passa gamers i alla åldersgrupper. Crossy Road innehåller dock mikrotransaktioner, men då majoriteten av dessa innehåller kosmetiska uppgraderingar är dessa inte påträngande på något sätt.

 

3. Bloons TD 6

Bloons TD 6 är ett underhållande spel i tower defense-genren. Det påminner starkt om likvärdiga spel, men utmärker sig på ett flertal sätt: För det första kan du spela offline, för det andra finns över 20 kartor tillgängliga, för det tredje får du tillgång till en hjälte (som kan uppgraderas) och för det fjärde inkluderas 19 försvarstorn, som alla kan uppgraderas i iterationer.

Spelet finns tillgängligt för iOS samt Android och kostar cirka 50 kronor i skrivande stund. Mikrotransaktioner erbjuds dock, men dessa avråder vi dig från att nyttja då det är gratis att tjäna poäng för att kunna låsa upp allt material i sin egen takt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.