Bygg ditt eget hus online med ett internetverktyg

Du behöver inte längre bläddra i huskataloger för att välja ett passande hus. Numera kan du designa ditt hus på internet, och justera allt som är av vikt med hjälp av en digital husbyggare. Huskataloger kan förvisso ge dig en bra överblick gällande konstruktionen, men den detaljstyrning som en husbyggare medger är oslagbar.

Nedan pratar vi mer om tre av de husföretag som erbjuder husbyggare.

 

3 husföretag som erbjuder husbyggare

Stora husföretag såsom Trivselhus och Myresjöhus erbjuder i skrivande stund inte onlinetjänster för husbyggnationer, men det gör dessa företag:

  1. Modulhus.se: Denna husleverantör erbjuder alla typer av byggnader, såsom attefallshus, fritidshus och småhus. Eftersom att de bygger sina hus i moduler är slutpriset i regel lågt, vilket även återspeglar sig deras husbyggare. Husbyggaren är detaljerad, men inte lika visuellt snygg som många av konkurrenternas verktyg. Enkelheten är dock oslagbar, så även anpassningsmöjligheterna.
  2. Fiskarhedenvillan.se: Deras husbyggare är visuellt snygg, men dock inte lika detaljerad i jämförelse med den husbyggare som Modulhus erbjuder. Avancerade funktioner likt ”Live 3D” där du kan förhandsgranska rummen i realtid finns tillgängliga, men när valmöjligheterna är så här pass få kan vi inte rekommendera deras husbyggare.
  3. Smålandsvillan: Det onlineverktyg för husbyggnationer som Smålandsvillan erbjuder är både mångsidigt och snyggt, men det är svårt att få en överblick gällande vilka val som har utförts. Slutpriset anges åtminstone på ett tydligt sätt, vilket är ett plus.

Internet erbjuder många fördelar, och det gör även digitala husbyggare. Nedan listas fyra av de mest uppenbara fördelarna med att designa sitt hus på nätet.

 

4 fördelar med att designa huset online

  1. Det är gratis: Inga extra avgifter tillkommer för att du använder en husbyggare när du designar ditt hus.
  2. Anpassningsmöjligheterna är stora: Du kan ofta bestämma både storlek på huset samt den boyta som ska gälla. Utöver det får du möjlighet att justera aspekter såsom materialval, interiör- och exteriördetaljer samt badrum och VVS. Du kan förstås även byta trägolv i efterhand genom att köpa ett nytt på exempelvis Bygghemma, men med en husbyggare maximerar du åtminstone chansen för att du blir nöjd med alla materialval.
  3. Du får en exakt prisbild: Du får vetskap om den exakta slutsumman i realtid, vilket innebär att ditt husköp inte blir förenat med oväntade extraavgifter.
  4. Du kan dela ditt husprojekt med vänner: Många husbyggare inkluderar en delaknapp som du kan använda för att låta vänner och bekanta granska ditt husprojekt.

 

3 steg för att bygga ett hus online

Det är inte alla som vet hur internet fungerar, och än mindre som har vetskap hur man använder en sidbyggare för att designa ett hus. Men det är inte svårt. Följ dessa steg för att beställa ett hus på nätet:

  1. Ta dig till husföretagets webbsida: Vi menar att Modulhus husbyggare gav det bästa helhetsintrycket, men oavsett vilket husföretag du väljer måste du besöka deras webbsida.
  2. Gör dina anpassningar och skicka in din ansökan: Utför dina val gällande material, area samt boyta och skicka in dina önskemål till husföretaget.
  3. Leverantören kontaktar dig: När detaljplanen är överlämnad blir du kontaktad av husföretaget, som ger dig råd och tips, och delger mer detaljerad information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.