8 sätt att chatta med främlingar online

 

Många som väljer att träffa nya människor online gör detta via chatt-appar likt Queep, Holla, Hitwe, Skyte och Splanch, som erbjuder dig möjligheten att chatta anonymt med främlingar online, såväl i din närhet som utomlands. I många fall kan du även vara anonym.

I den här artikeln pratar vi mer om åtta av de bästa apparna som erbjuder livechatt gratis. Nästan samtliga av de chatt-appar som nämns i artikeln finns tillgängliga för både iOS samt Android.

 

1. Qeep

Queep är en av de mest populära chatt-apparna för både iOS samt Android. Enligt utvecklaren nyttjar över 20 miljoner användare plattformen regelbundet. Förutom att röstchatta kan du även skicka och ta emot bilder via appens gränssnitt.

Likt många andra appar i denna genre kan du dessutom söka efter nya kontakter i närheten av där du bor, eller i andra städer via en karta.

 

2. Sweet Dates

Sweet Dates är en populär gratisapp som du kan använda för att prata med främlingar online. Här kan du gruppchatta, alternativt prata med andra anonyma personer en mot en. Denna app erbjuder även en viska-funktion som gör att de meddelanden du skickat försvinner efter en förutbestämd tid.

Premiumversionen erbjuder marginellt bättre funktionalitet, men gratisalternativet bör räcka gott för de flesta.

 

3. Holla

Holla är en videochatt-app som finns tillgänglig för Android- samt iOS-användare. Gränssnittet är rent samt lättbegripligt, och du träffar garanterat en främling med hjälp av den randomiserande sökfunktionen. Enligt utvecklarna ska du kunna hitta en främling att videochatta med inom bara några sekunder, tack vare att appen är välbesökt av såväl män som kvinnor.

 

4. Splansh

Splansh, eller Stranger Messenger, är en chatt-applikation som lämpar sig väl för personer som vill prata med främlingar som har samma eller likvärdiga intressen, till exempel datorspel. Du kan dessutom dela videolänkar från Youtube, vilket bör ses som relativt unikt för dessa typer av appar.

Utvecklarna har dessutom valt att utesluta personer som beter sig illa, dvs. exempelvis svär alltför frekvent. Splansh är en av de mer uppstyrda ”chatta med främlingar”-apparna som finns tillgängliga i dagsläget.

Denna app är enbart tillgänglig för Android, vilket tyvärr bidrar till att användarbasen är något mindre, då iOS-användare tvingas välja andra chatt-appar för att tala med främlingar online.

 

5. Chat for Strangers By FunPokes

Chat for Strangers är en välfungerande videosamtals-app som finns tillgänglig för Android samt iOS. Här kan du videochatta, skicka textmeddelanden samt dela bilder med de främlingar du träffar på plattformen. Det finns även ett åldersfilterssystem som gör att du kan söka efter främlingar som tillhör olika åldersspann.

Om du fastnar för en specifik främling kan du välja att chatta privat med denne, samt att spara personen som en ny kontakt så att du enklare kan kontakta denne i framtiden.

 

6. Hitwe

Hitwe är ytterligare ett bra alternativ för människor som vill chatta med slumpvalt utvalda främlingar via internet. Gränssnittet är lättarbetat, och i skrivande stund finns det strax över 10 000 aktiva användare som du kan matchas med vid en ny sökning.

I dagsläget kan du inte skicka bilder eller videoklipp, men appen är åtminstone gratis och finns tillgänglig för både iOS samt Android.

 

7. Skout

Skout är en populär ”träffa folk du inte känner”-app för iOS samt Android. Enligt utvecklaren väljer miljontals människor Skout för att söka efter främlingar online, vilket bör innebära att det är lätt att hitta en ny matchning.

Denna applikation satsar främst på säkerhet och integritet. Du kan enkelt välja att antingen visa eller dölja information som härrör din ålder, var du befinner dig samt vad du heter.

 

8. LivU

LivU erbjuder funktionalitet för text- och videochatt, och finns tillgänglig för både iOS samt Android. Gränssnittet beskrivs som lättanvänt, och det ska vara enkelt att matchas med nya främlingar, som förhoppningsvis kan transformeras till vänner efter du lärt känna dem.

Du kan även koppla ditt Facebookkonto mot appen; dels för att förkorta registreringsprocessen, och dels för att kunna importera bilder från Facebook. LivU är dessutom en relativt avancerad ”träffa främlingar”-app, som både erbjuder livefilter vid videosamtal och ”stickers” som visas upp i samband med att du videochattar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *